Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
11 aprilie 2018, 16:45 views 15073
Investiții la Stația de Epurare din Vadul lui Vodă
11 aprilie 2018, 16:45 views 15073

Investiții la Stația de Epurare din Vadul lui Vodă

Întreprinderea „Apă-Canal Chişinău" a investit un milion lei într-o suflantă ultramodernă care a fost instalată la stația de Epurare din Vadul lui Vodă. Instalația a fost procurată din Suedia.

Potrivit furnizorului de apă, investiția a fost necesară întrucât suflanta veche, utilizată încă din anii 1975, nu mai făcea față. Noua instalație este mai puțin zgomotoasă și are un consum redus de energie. Ca urmare a testării suflantei timp de 24 de ore, s-a înregistrat reducerea în jumătate a consumului de curent electric.

Specialiștii întreprinderii spun că noua instalație nu are nevoie să fie deservită tehnic atât de des precum cea veche și poate fi programată să se deconecteze automat.

Staţia de Epurare din Vadul lui Vodă deservește locuitorii din oraş şi câteva comune din apropiere.

Sursa: ipn.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1847
Populația:
1393 locuitori

Seliştea Nouă este un sat din cadrul comunei Tuzara, raionul Călăraşi. Localitatea se află la distanța de 2 km de orașul Călărași și la 55 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1393 de oameni. Satul Seliștea Nouă a fost menționat documentar în anul 1847.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.