Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
30 mai 2018, 16:00 views 13777
Compensații lunare pentru pensionarii din regiunea transnistreană
30 mai 2018, 16:00 views 13777

Compensații lunare pentru pensionarii din regiunea transnistreană

Mai multe categorii de pensionari din regiunea transnistreană vor beneficia de compensații lunare.

Este vorba despre persoane care nu sunt angajate în câmpul muncii și care ridică plăți sociale și compensații nu mai mari decât valoarea dublă a pensiei minime pentru limită de vârstă, transmite IPN.

Presa din regiune scrie, cu referire la administrația transnistreană, că pensia minimă pentru limită de vârstă este de 616 ruble. Respectiv, de compensații vor beneficia pensionarii neangajați, a căror pensie, împreună cu adausul calculat, nu depășește suma de 1 232 de ruble. De exemplu, dacă pensionarul ridică 1.200 de ruble, compensația va constitui doar 32 de ruble.

De aceste compensații ar putea beneficia circa 30 de mii de persoane, iar cheltuielile sunt estimate la 24 de milioane de ruble. Pentru a beneficia de compensații, persoana care crede că este eligibilă urmează să depună personal o cerere în acest sens.

Sursa: ipn.md.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1773
Populația:
2868 locuitori

Feşteliţa este un sat şi comună din raionul Ştefan Vodă. Feşteliţa este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 8 km de orașul Ștefan Vodă și la 91 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2868 de oameni. Satul Feşteliţa a fost menționat documentar în anul 1773.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.