Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
21 februarie 2017, 15:25 views 8096
Facilități unor cetățeni ai RMN:
21 februarie 2017, 15:25 views 8096

Facilități unor cetățeni ai RMN: "vămuirea" gratuită a automobilelor

De această facilitate vor putea beneficia veteranii luptelor din Transnistria, foștii militanți în Afganistan, precum și lichidatorii accidentului de la Centrala Atomoelectrică de la Cernobîl.

Cu această inițiativă în cadrul reuniunii Guvernului nerecunoscutei RMN a venit președintele Comitetului Vamal de Stat al RMN Vitali Neagu. Potrivit oficialului, pentru aceste categorii de cetățeni este prevăzută scutirea de 100% de taxele vamale. Cu toate acestea, există anumite limite.

"Sînt prevăzute restricții legate de faptul că oamenilor li se va interzice să vîndă vehiculul de transport timp de pînă la 3 ani și de a transmite dreptul de a-l conduce, respectiv", a menționat Vitali Neagu. Astfel, de această facilitate doritorii pot beneficia o singură dată. Potrivit părerii șefului Vămii Transnistriei, acest lucru s-a făcut pentru a preveni dezvoltarea afacerilor din umbră.

Membrii așa-numitului Guvern transnistrean au susținut inițiativa propusă.

Cuvinte cheie:

Transnistria , automobil

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1420
Populația:
2362 locuitori

Căpriana este un sat şi comună din raionul Străşeni. Căpriana este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Strășeni și la 37 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2362 de oameni. Satul Căpriana a fost menționat documentar în anul 1420.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.