Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
13 iunie 2017, 15:50 views 4408
A fost finalizată construcţia Staţiei de epurare din Teleneşti
13 iunie 2017, 15:50 views 4408

A fost finalizată construcţia Staţiei de epurare din Teleneşti

Lucrările de construcţie a Staţiei de epurare din oraşul Teleneşti au fost finalizate. Acestea fac parte dintr-un proiect de asigurare cu apă şi canalizare în Regiunea Centru şi au fost evaluate ieri de o comisie de recepţie, care a constatat că ele sînt executate conform planului.

Staţia face parte din programul regional ce prevede dezvoltarea sistemului public de canalizare şi epurare a apelor uzate la nivel intercomunitar. În cadrul proiectului au fost construite circa 17 kilometri de reţea de canalizare ce va deservi oraşul Teleneşti şi satul Ineşti, o staţie de epurare cu capacitatea de 700 metri cubi de apă pe zi, o staţie de pompare la Ineşti şi două staţii similare în centrul raional.

Suma totală a acestui proiect este de 29,6 milioane de lei, dintre care aproximativ 74% au fost alocate de Fondul Naţional de Dezvoltare Regională. Aproape 500 de mii de dolari constituie cofinanţarea din partea Agenţiei SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID), iar cu 150 de mii de lei a contribuit Primăria oraşului Teleneşti.

Proiectul de la Teleneşti a demarat în anul 2014. Ca urmare a realizării acestuia, circa 12 mii de locuitori din oraşul Teleneşti şi satele învecinate vor beneficia de condiţii mai bune de trai, avînd acces la apă de calitate. Lucrările au fost monitorizate de experţi USAID şi s-au efectuat în conformitate cu practicile moderne în domeniu, care reduc poluarea mediului înconjurător.

Sursa: moldpres.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1729
Populația:
385 locuitori

Molochișul Mic este un sat din cadrul comunei Vadul Turcului din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Rîbnița și la 130 km de Chișinău. Populaţia satului Molochișul Mic alcătuia 385 de oameni în anul 2012. Satul Molochișul Mic a fost menționat documentar în anul 1729.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.