Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
12 noiembrie 2014, 12:10 views 11035
La Micăuți se trăiește în beznă
Foto: monitorulsv.ro
12 noiembrie 2014, 12:10 views 11035

La Micăuți se trăiește în beznă

Zeci de familii din satul Micăuţi, raionul Străşeni, trăiesc de ani de zile în beznă. Şi-au ridicat case la marginea satului, pe terenuri puse la dispoziţie de Primărie, dar locuinţele nu au fost racordate pînă acum la curent electric. Deşi au făcut numeroase demersuri la Primărie, oamenii spun că nu au primit pînă acum decît promisiuni. De partea cealaltă, autorităţile locale dau asigurări că încearcă să soluţionaze problema.

Cei trei membri ai familiei Guzun îşi petrec serile în întuneric, întrucît locuinţa lor, construită acum opt ani, nu este racordată la reţeaua de curent electric. Cel mai greu este pentru mezinul familiei, care merge la școală și este nevoit să-și facă temele la lumina lumînărilor.

În aceeaşi situaţie sunt alte 21 de familii din Micăuţi. Locuințele lor se află la marginea satului, pe unde nu ajunge reţeaua de alimentare cu electricitate.

Oamenii îl acuză pe primar că a tergiversat elaborarea proiectului urbanistic al localităţii, în baza căruia furnizorul de energie electrică poate demara extinderea reţelei. Autorităţile locale au avut nevoie de doi ani pentru a întocmi acest document. Edilul Vasile Dolghi, ales în 2011, dă însă vina pe fostul primar, care nu ar fi făcut nimic să rezolve problema.

Pe fostul primar Ion Nicolaev nu l-am găsit pentru a ne explica situaţia. În schimb, scuza actualului edil nu-i mulţumeşte pe oameni, care spun că au ajuns la capătul puterilor.

Proiectul de urbanism a fost finalizat la sfîrşitul anului 2013, dar deocamdată nu a fost inclus în programul de investiţii al furnizorului de energie.

Lucrările de racordare a locuințelor la rețea au fost evaluate la peste un milion de lei, costuri care vor fi suportate de furnizorul de curent electric.

Sursa: www.jurnaltv.md

Cuvinte cheie:

Moldova , localitati , lumina , deconectare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1835
Populația:
282 locuitori

Cuporani este un sat din cadrul comunei Tigheci, raionul Leova. Localitatea se află la distanța de 32 km de orașul Leova și la 91 km de Chișinău. Conform datelor recensământului din anul 2004, populaţia satului constituia 282 de oameni. Satul Cuporani a fost menționat documentar în anul 1835.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.