Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
12 octombrie 2015, 16:37 views 9254
Geniştii au organizat aplicaţii tactice la Grebleşti (Foto, Video)
12 octombrie 2015, 16:37 views 9254

Geniştii au organizat aplicaţii tactice la Grebleşti (Foto, Video)

Geniştii Armatei Naţionale au participat la un exerciţiu tactic demonstrativ cu executarea trecerii unui curs de apă, desfăşurat la lacul din localitatea Grebleşti, raionul Străşeni, şi la Centrul de instruire militară al Batalionului Geniu „Codru" din Negreşti.

Potrivit comandantului Batalionului de Geniu, locotenent colonelul Andrian Efros, conform scenariului aplicaţiilor, militarii au tractat un drum tactic de coloană cu ajutorul maşinii de înlăturare a obstacolelor IMR-2M şi au executat plantarea unui cîmp de mine prin metoda mecanizată, cu ajutorul plantatorului blindat GMZ-3 şi plantatorului de mine tractat PMZ-4P.

Sursa a specificat că, totodată, la lacul din satul Grebleşti, geniştii au amenajat trecerea cursului de apă pe bac şi au organizat forţarea cursului de apă, dar şi deplasarea tehnicii cu ajutorul transportatorului amfibiu mijlociu PTS-2.

Exerciţiul tactic a fost organizat în conformitate cu planul pregătirii de luptă al Armatei Naţionale şi a avut ca scop evaluarea capacităţilor şi deprinderilor practice ale militarilor în termen şi pe contract.

Sursa: provincial.md

Cuvinte cheie:

militari , armata

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1723
Populația:
1476 locuitori

Sărata Nouă este un sat şi comună din raionul Leova. Sărata Nouă este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Leova și la 83 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1476 de oameni. Satul Sărata Nouă a fost menționat documentar în anul 1723.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.