Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
25 septembrie 2012, 12:14 views 10389
25 septembrie 2012, 12:14 views 10389

592 de ani de la fondarea mănăstirii Căpriana

Muzica, voia bună şi mesele copioase, i-au făcut pe sătenii din Căpriana să se bucure de hramul satului. Faima satului Căpriana a depăşit demult hotarele ţării, datorită complexului monastic cu acelaşi nume, relatează trm.md.
 
Dacă pe tot parcursul anului localitatea este dominată de tihnă şi rugăciune, în această zi satul a căpătat alte culori. Atît localnicii, cît şi oaspeţii lor s-au bucurat de vremea frumoasă şi au sărbătorit ziua localităţii. Printre oaspeţii de onoare a fost renumitul artist, Tudor Ungureanu, originar din această localitate.

În prezent în satul Căpriana locuiesc aproape 3000 de oameni, complexul monastic fiind anual vizitat de zeci de mii de turişti.

Complexul monastic Căpriana este unul dintre cele mai vechi din ţară. Mănăstirea a fost ctitorită de domnitorul Ştefan cel Mare, un timp aceasta a fost folosită de către mitropolitul Moldovei în calitate de reşedinţă.

 

Cuvinte cheie:

Moldova , localitati

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1890
Populația:
803 locuitori

Mihailovca este un sat din cadrul comunei Prepeliţa, raionul Sîngerei. Localitatea se află la distanța de 11 km de orașul Sîngerei și la 98 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004 populaţia satului constituia 803 oameni. Satul Mihailovca a fost menționat documentar în anul 1890.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.