Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
28 august 2018, 12:00 views 9542
Cetatea Soroca s-a transformat într-un cîmp de luptă
28 august 2018, 12:00 views 9542

Cetatea Soroca s-a transformat într-un cîmp de luptă

Cetatea Soroca s-a transformat într-un cîmp de luptă. Acolo a fost organizat Festivalul medieval ''Al cincilea turn. '' În cadrul evenimentului, vizitatorii au putut admira competiții spectaculoase ale cavalerilor, jocuri medievale, trageri cu arcul, dar şi o paradă a costumelor. Peste 70 de participanţi din Ucraina, Belarus şi Moldova au evoluat în faţa publicului.

''Cetatea este frumoasă şi atmosfera la fel, iar oamenii sînt primitori. Avem posibilitatea să cunoaştem mai bine participanţii. ''

Printre participanţii la lupte a fost şi o femeie. Deşi costumul pe care l-a purtat este foarte greu, asta nu a împiedicat-o să se implice în atacul improvizat al cavalerilor.

''Costumul meu de luptă reprezintă un costum pentru turnelul din Germania din secolul XIV. Până la 30 de kg.''

''Noi suntem prima dată la aşa un eveniment frumos, anume la Ziua Independenței. Şi într-adevăr a fost o bătălie foarte interesantă pentru toată populaţia.''

''Festivalul de astăzi a fost foarte minunat. Cu bucurie am urmărit toate paradele. ''

''A fost interesant. Sunt pentru prima dată la Soroca. Mi-a plăcut. A fost o surpriză frumoasă şi o zi foarte interesantă. ''

Vizitatorii au avut posibilitatea să guste şi din deliciile bucătăriei medievale.

''Vom pregăti mai multe bucate specifice bucătăriei medievale. Vom găti şi o chiseliţă din vin. Seara, vom avea o petrecere unde vom servi gâşte şi raţe pregătite la rotisor", a spus organizatorul, Denis Pogrebnoi.

Organizatorii spun că acest festival este diferit de la an la an.

"În acest an, este mult mai cultural. Acum, în spatele meu se desfășoară un program unde vizitatorii participă la un joc, care are mai mult de o mie de ani. Jocul se numește „Lada oarbă" şi este pe placul copiilor, pentru că pot să se lovească între ei cu ceva moale. "

Festivalul medieval "Al cincilea turn" este la a treia ediție. Evenimentul va continua şi astăzi cu ocazia Hramului oraşului.

Sursa: publika.md

Cuvinte cheie:

Ziua Independenței , Soroca

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1900
Populația:
205 locuitori

Mirnoe este un sat din cadrul comunei Ciobanovca, raionul Anenii Noi. Localitatea se află la distanța de 13 km de orașul Anenii Noi și la 45 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 205 oameni. Satul Mirnoe a fost înființat în anul 1900.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.