Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
28 decembrie 2015, 09:49 views 7074
„Iarmarocul de Crăciun” din Soroca, la a VI ediţie
28 decembrie 2015, 09:49 views 7074

„Iarmarocul de Crăciun” din Soroca, la a VI ediţie

Forfotă mare în Piaţa Libertăţii din oraşul Soroca. „Iarmarocul de Crăciun" a adunat, de la mic la mare, colindători care au adus în scenă colinde inedite. Sorocenii au gustat din vinul fiert şi ca la fiecare iarmaroc au putut face şi cumpărături, relatează Moldova 1.

„Iarmarocul de Crăciun" a început cu o paradă a măştilor populare. Iar la tradiționala ediţie a colindelor „De urat v-am tot ura!" în acest an au participat peste 30 de colective artistice.

Tradițional, gospodarii au fiert vin roşu cu piper.

„Desigur, cel mai important este promovarea, valorificarea, conservarea patrimoniului cultural imaterial, promovarea colindelor, urăturilor, a datinilor de iarnă", a afirmat Grigore Bucătaru, şeful Secţiei cultură, Soroca.

„Asemenea festival în Soroca înseamnă un prilej pentru toţi de a ne aduna, un prilej de a păstra tradiţiile şi datinile noastre străvechi", a declarat Mihai Mîțu, președintele raionului Soroca.

„Iarmarocul de Crăciun" este organizat pentru al șaselea an consecutiv.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

iarmaroc , Crăciunul , Soroca

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1617
Populația:
3615 locuitori

Horeşti este un sat şi comună din raionul Ialoveni. Horeşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Ialoveni și la 38 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3615 oameni. Satul Horești a fost menționat documentar în anul 1617.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.