Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
16 decembrie 2015, 11:40 views 6109
Orașul Soroca va avea stație de epurare
16 decembrie 2015, 11:40 views 6109

Orașul Soroca va avea stație de epurare

Compania RIKO (Slovenia) a finalizat propunerea de proiect pentru executarea lucrărilor de proiectare și construcție a stației de epurare a apelor uzate în orașul Soroca, în valoare de 7,7 milioane de euro. Despre aceasta au anunțat reprezentanții Centrului pentru Dezvoltare și Cooperare Internațională (CDCI), subordonat Guvernului Republicii Slovenia, la o întrevedere cu ministrul în exercițiu al Mediului, Valeriu Munteanu.

Din suma totală, un grant în mărime de 20% (circa 1,5 milioane de euro) va fi alocat din partea CDCI, 65% din costul proiectului (5 milioane de euro) în formă de credit - de la SID Bank, iar 15% cofinanțare vor fi alocate din partea Republicii Moldova.

În context, ministrul Mediului a solicitat transmiterea ofertei pentru finanțarea proiectului privind proiectarea și construcția stației de epurare a apelor uzate în orașul Soroca.

Ministrul a apreciat inițiativa părții slovene, menționând că țara noastră este deschisă pentru orice dialog constructiv și a afirmat că instituția pe care o conduce va utiliza toate facilitățile disponibile pentru a crea în satele și orașele noastre condiții decente de trai.

Sursa: www.realitatea.md

Cuvinte cheie:

construcție , apa

Comentarii

 (1)
  • #1 tamara Răspunde Citează selecţia
    господи, помоги чтобы  построили очистные и по привычке не разворовали деньги. хоть один раз докажите всем, что в городе есть порядочная власть
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1911
Populația:
1010 locuitori

Băiuş este un sat şi comună din raionul Leova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Cociulia Nouă și Băiuş. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Leova și la 100 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1010 oameni. Satul Băiuș a fost menționat documentar în anul 1911.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.