Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
07 decembrie 2015, 16:03 views 9958
Cel mai înalt brad de Crăciun, inaugurat la Soroca
07 decembrie 2015, 16:03 views 9958

Cel mai înalt brad de Crăciun, inaugurat la Soroca

Are o înălţime de 25 de metri şi o vârstă de 56 de ani. Pomul de Crăciun a fost inaugurat la Soroca şi până la acest moment este considerat cel mai înalt brad de sărbătoare din Republica Moldova. Cel de lângă Arcul de Triumf din capitală, împodobit pentru sărbătorile de iarnă, este mai mic cu 5 metri.

Pomul de Crăciun din Soroca a fost adus din satul Soloneţ. Bradul a crescut timp de 56 de ani în ograda unei familii, iar pentru transportarea frumosului gigant în oraş a fost nevoie de o macara şi un camion de mare tonaj

Pentru pomul de Crăciun, primăria a plătit 10 mii de lei, din cele 100 de mii de lei alocaţi de către autorităţile locale pentru sărbătorile de iarnă din Soroca.
Un pom mai înalt decât cel de la Chişinău şi Soroca promite să-l inaugureze pe 15 decembrie edilul de la Bălţi.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

brad , Crăciunul , Anul Nou

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1770
Populația:
936 locuitori

Enichioi este un sat şi comună din raionul Cantemir. Din componenţa comunei fac parte localităţile: Enichioi, Floricica, Bobocica, Ţolica. Satul Enichioi este situat pe Valea Enichioiului, la distanța de 37 km de oraşul Cantemir şi la 162 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 936 locuitori. Satul Enichioi a fost atestat documentar în anul 1770.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.