Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
04 octombrie 2016, 10:45 views 7869
Festivalul Plăcintelor şi Sarmalelor în raionul Sîngerei (Foto)
04 octombrie 2016, 10:45 views 7869

Festivalul Plăcintelor şi Sarmalelor în raionul Sîngerei (Foto)

Festivalul Plăcintelor și Sarmalelor s-a desfăşurat ieri în satul Chișcăreni, raionul Sîngerei. Evenimentul este la a VI-a ediție și s-a înscris în programul Zilelor Regiunii de Dezvoltare Nord, organizat de autorităţile R. Moldova cu susţinerea Agenţiilor de Dezvoltare din Austria, Cehia şi România.

Sărbătoarea plăcintelor și sarmalelor a întrunit zeci de gospodine din localitate care s-au întrecut în pregătirea celor mai îndrăgite specialităţi din bucătăria naţională. Bucătăresele de la Sîngerei au gătit pentru cîteva sute de vizitatori ai festivalului, oaspeţi din alte raioane ale R. Moldova şi de peste hotare.

Primarul satului Chişcăreni, Silvia Ţurcan, a menționat că, în acest an, Festivalul Plăcintelor și Sarmalelor a găzduit mai mulţi turişti faţă de anii trecuţi, ceea ce înseamnă că devine un eveniment tradiţional pentru regiune.

„Festivalul de la Chișcăreni, de rînd cu Festivalul Mierii, pe care l-am organizat sîmbătă, la Bălţi, este sarea și piperul Zilelor Regiunii de Dezvoltare Nord. Pe lîngă forumurile economice și conferințele pe care le desfăşurăm, festivalurile ca cel din raionul Sîngerei creează o imagine completă a regiunii noastre", a menționat directorul Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord, Ion Bodrug.

Programul celei de-a IV-a ediţii a Zilelor Regiunii prevede mai multe activităţi ce vor avea loc pînă pe data de 22 octombrie, în diferite localități din nordul ţării.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

Festival , placinte

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1443
Populația:
1569 locuitori

Cioropcani este un sat şi comună din raionul Ungheni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Stolniceni, Bulhac și Cioropcani. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Ungheni și la 141 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1569 de oameni. Satul Cioropcani a fost menționat documentar în anul 1443.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.