Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
17 martie 2018, 13:45 views 14746
12 case riscă să se prăbușească, la Leova
17 martie 2018, 13:45 views 14746

12 case riscă să se prăbușească, la Leova

12 case din orașul Leova riscă să fie înghițite de pămînt. O porțiune din malul rîului Prut se surpă, hăul înaintînd tot mai mult și mai mult.

Groapa a ajuns aproape de grădina unei gospodării. Reprezentanții administrației publice locale din Leova au declarat pentru Sputnik Moldova că pămîntul o ia la vale din cauza nivelului scăzut al apei din rîu. În ultimii 20 de ani, potrivit specialiștilor, nivelul apei s-a micșorat cu cinci metri.

"Această problemă persistă de peste 20 de ani. Încă în 2016 a fost convocată o ședință la care au participat și reprezentanți din cadrul Ministerului Mediului din Romania. Atunci experții au analizat această situației și au venit cu o soluție — construcția podurilor din beton armat. Pentru aceste lucrări sînt necesare 30 de milioane de lei. Bani care în bugetul local nu sînt.", a declarat pentru Sputnik Moldova, primarul orașului Leova, Vitalie Gargăun.

Oamenilor, care locuiesc în apropierea groapei, le este frică să nu rămînă pe drumuri. Terenul avariat este în gestiunea Ministerului Afacerilor Interne și a autorităților publice locale. În acest caz au fost sesizați reprezentanții Ministerul Mediului și Ministerul Afacerilor Interne care urmează să ia o decizie în acest sens.

Sursa: prime.md

Cuvinte cheie:

Leova , casa

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1907
Populația:
554 locuitori

Munteni este un sat din cadrul comunei Lipoveni, raionul Cimişlia. Localitatea se află la distanța de 32 km de orașul Cimișlia și la 44 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 554 de oameni. Satul Munteni a fost menționat documentar în anul 1907.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.