Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
25 mai 2016, 16:15 Artele decorative views 7365
Centru pentru studierea regulilor de circulație rutieră – inaugurat în or. Ialoveni (Foto)
25 mai 2016, 16:15 Artele decorative views 7365

Centru pentru studierea regulilor de circulație rutieră – inaugurat în or. Ialoveni (Foto)

La 21 mai 2016, pe teritoriul Liceului Teoretic "Petre Ștefănucă" din orașul Ialoveni a fost inaugurat "Orășelul Copiilor", un centru performant pentru studierea regulilor de circulație rutieră. Despre aceasta se anunță pe pagina web a Consiliului raional Ialoveni.

Realizarea acestui proiect a fost posibil datorită faptului că un an în urmă, la 23 mai 2015, echipa tinerilor ialoveneni a devenit învingătoare a Concursului Republican în domeniul siguranţei circulaţiei rutiere „Securitatea la trafic înseamnă viaţă", ediţia 2015. Această victorie a determinat Primăria Ialoveni și Consiliul raional Ialoveni să includă în Planurile de Acțiuni pentru Capitala Națională a Tineretului 2016, construcția "Orășelului copiilor".

Costul total al proiectului constituie circa 300 mii lei. Pentru realizarea lucrărilor, Primăria Ialoveni a apelat la mai mulți parteneri. Consiliul raional, a oferit o co-finanțare în sumă de 50 mii lei, iar Liceul Teoretic "Petre Ștefănucă" – a devenit gazda terenului specializat. SA "Drumuri Ialoveni" a contribuit cu circa 30 mii lei. Primăria Ialoveni a alocat din surse proprii 50 mii lei, iar 150 mii lei, cea mai consistentă contribuție și susținere, a fost acordată Primăriei de către partenerii de dezvoltare din cadrul proiectului "REPEMOL", Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC), Biroul de Cooperare al Elveției în Republica Moldova, în persoana Excelenței Sale Simone Giger.

Managerul Proiectului "REPEMOL", Silvia Morgoci și echipa sa au făcut tot posibilul ca în orașul Ialoveni să fie construit un teren amenajat special pentru instruirea rutieră. Proiectul REPEMOL este recunoscut la nivel republican pentru numeroasele inițiative privind protejarea copiilor și prevenirea accidentelor casnice, accidentelor rutiere, evitarea unor tragedii cu implicarea copiilor și protejarea sănătății și vieții copiilor noștri.

Domnul Anatolie Dimitriu, Președintele raionului a adus mulțumiri tuturor celor care au adus aport pentru construcția acestui Orășel care va simplifica instruirea tinerilor atît în practică cît și teoretică regulile de circulație rutieră.

După inaugurarea "Orășelului copiilor" a demarat în Ialoveni și Concursul Republican în domeniul siguranţei circulaţiei rutiere „Securitatea la trafic înseamnă viaţă", ediţia 2016.

Sursa: provincial.md

Cuvinte cheie:

centru , Ialoveni , reguli de circulatie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1651
Populația:
2834 locuitori

Cîrnăţeni este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Cîrnăţeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 5 km de orașul Căușeni și la 78 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2834 de oameni. Satul Cîrnăţeni a fost menționat documentar în anul 1651.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.