Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
30 mai 2012, 14:10 Pictura views 7603
30 mai 2012, 14:10 Pictura views 7603

Festivalul Național “Cîntă de răsună lunca” pentru prima oară la Glodeni

Centrul Național de conservare și promovare a patrimoniului cultural imaterial a decis prin ordinal din 2 mai 2012 ca la Glodeni să fie organizat Festivalul Național "Cîntă de răsună lunca". In acest an Festivalul este la cea de a VI ediție.

Festivalul "Cîntă de răsună lunca" și-a îmbrăcat o nouă haină cea cu numele de Festival Național. Obiectivele acestui festival sînt scoaterea din anonimat și valorificarea, promovarea melodiilor autentice, promovarea interpreților de valoare și perpetuarea cîntecului popular.

Interpreții vor prezenta cîte două piese folclorice culese de la baștină și portul popular caracterisitic vetrei folclorice pe care o reprezintă.

Festivalul va avea loc între 25-26 iunie în incinta Centrului rational de cultură Glodeni. La eveniment vor participa și tineri din România.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1459
Populația:
1769 locuitori

Andruşul de Sus este un sat şi comună din raionul Cahul. Andruşul de Sus este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Cahul și la 178 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1769 de oameni. Satul Andruşul de Sus a fost menționat documentar în anul 1459.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.