Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
03 octombrie 2012, 11:24 Miniatura views 4942
03 octombrie 2012, 11:24 Miniatura views 4942

Săptămîna Mobilității Europene la Floreşti

Zeci de copii din orașul Floreşti au participat, la un șir de concursuri organizate cu prilejul sărbătorii „Săptămîna Mobilității Europene”. Evenimentul, cu genericul „Un oraş curat cu aer curat” a fost organizat de primăria orașului Floreşti în parteneriat cu Insectoratul Ecologic.

Grupați după anumite categorii de vîrstă, copii s-au întrecut la cursele de ciclism și la alergat. A fost organizat și un concurs al desenelor pe asfalt dedicat protecției mediului ambiant și aerului atmosferic.

Învingătorii concursurilor au fost premiați cu diplome și cadouri.

Sărbătorită în fiecare an, „Săptămîna Mobilității Europene” este o inițiativă a Comisiei Europene pentru promovarea soluțiilor de transport durabil în orașele europene. Săptămîna mobilității a sprijinit orașele în crearea unui mediu mai plăcut și mai sănătos pentru cetățeni.

 

Cuvinte cheie:

moldovenii , Moldova , localitati , Festival

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1730
Populația:
792 locuitori

Hîrbovăț este un sat din comuna Onișcani, raionul Călăraşi. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Călărași și la 67 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 792 de oameni. Satul Hîrbovăț a fost menționat documentar în anul 1730.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.