03 noiembrie 2021, 14:00 Rubrica vizitatorilor-autori views 2342
Vor ajuta oare represaliile în lupta cu coronavirusul?
03 noiembrie 2021, 14:00 Rubrica vizitatorilor-autori views 2342

Vor ajuta oare represaliile în lupta cu coronavirusul?

Autoritățile Moldovei înăspresc măsurile, dat fiind «al patrulea val de coronavirus». Principala metodă de luptă contra extinderii infecției, ca și mai înainte, este considerată vaccinarea populației (iar pe cei care au injectat ambele doze, îi pregătesc pentru revaccinare). De aceea vina pentru creșterea îmbolnăvirilor este pusă pe persoanele care refuză vaccinarea, și ele-s supuse unor represiuni tot mai mari.

Este vorba și despre interdicția de a vizita localurile de alimentație publică, sălile de teatru, concerte și cele sportive. Și despre recentele interdicții , pentru cei nevaccinați, de a practica anumite profesii, în special în medicină, și despre cererea CNESP ca persoanele să aibă permanent asupra lor buletinul de identitate, în caz contrar ele fiind pasibile de amenzi enorme. Cererea este inexplicabilă numai la prima vedere. S-a dovedit, că compatrioții noștri ingenioși au găsit, totuși, o metodă de a vizita cafenelele și teatrele ce le-au fost interzise, folosind certificate de vaccinare străine. De aceea s-a decis curmarea acestei practici , care căpăta proporții masive.

Dar puțină lume se întreabă: de ce oamenii nu doresc să se vaccineze? De ce-s gata să suporte incomodități, să meargă la tot felul de tertipuri , numai să nu facă un vaccin, care i-ar scuti imediat de o mulțime de probleme?

Poate, totuși, cauza nu este în oameni, ci în vaccinuri?

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

vaccin , coronavirus , Pandemie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1469
Populația:
693 locuitori

Bălcăuţi este un sat şi comună din raionul Briceni. Din componenţa comunei fac parte 2 localităţi: Bălcăuţi şi Bocicăuţi. Satul se află la o distanţă de 17 km de oraşul Briceni, la 28 km de staţia calea ferată Ocniţa şi la 215 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 693 de oameni. Prima atestare documentară a satului Bălcăuţi datează din ianuarie 1469, cînd Ştefan cel Mare întărea lui Dima clucer jumătate din sat.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.