13 decembrie 2018, 15:40 Rubrica vizitatorilor-autori views 3986
Politica de propagandă folosită de autorităţile Române prin intermediul Wikipedia
13 decembrie 2018, 15:40 Rubrica vizitatorilor-autori views 3986

Politica de propagandă folosită de autorităţile Române prin intermediul Wikipedia

Știați că soarta Wikipediei în limba moldovenească a fost hotărîtă cu 98 de voturi, toţi aceştia fiind cetăţeni străini.

Astăzi nici o modificare, care intră în contrazicere cu politica expansionistă a Bucureștiului nu trece în Wikipedia, care tot mai mult devine sursă de informare a copiilor ce scriu sinteze și eseuri pentru școală. Astfel, deţinînd controlul asupra informațiilor, Bucureștiul îsi valorifica zilnic propaganda impusă. Mai mult în Wikipedia românească găsim falsificări crase ale istoriei. Cum ar fi falsificarea paginilor: „Republica Moldova", „capitolul recensămîntul", unde se blochează instant orice schimbare că moldovenii vorbesc limba moldovenească, că se simt moldoveni.

Alt fals este existența Tării Românești - denumire neexistentă a Valahiei. Orice încercare de a pune sub semnul întrebării acest fals eşti instant blocat, fără explicații.

Mai mult de atît falsificarea atinge domenii largi ale istoriei moldovenenști, ale identității moldovenilor. O propagandă menită ca copii moldovenilor să nu fie mîndri de strămoșii lor, din contra cultivîndu-se sentimentul de inferioritate, sărăcie identitară.

Conform așa zișilor administratori «Wikipedia în română nu se supune Constituției Republicii Moldova. Legal, se supune legilor SUA (acolo se află serverele), dar informația din articole, atîta timp cît nu încalcă așa legi generale precum drepturile de autor– nu se supune legilor niciunui stat. // Gikü vorbe fapte 24 octombrie 2018 20:43 (EEST)

Lista acestor administratori:
https://ro.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Administratori

Vadim Rotari

Cuvinte cheie:

propaganda , Romania

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1885
Populația:
237 locuitori

Lupăria este un sat din cadrul comunei Malinovscoe, raionul Rîşcani. Localitatea se află la distanța de 11 km de orașul Rîșcani și la 183 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 237 de oameni. Satul Lupăria a fost menționat documentar în anul 1885.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.