Mergi spre compartimentul: Dansul moldovenesc
09 octombrie 2019, 18:30 Dansul moldovenesc views 5673
Ansamblul „Joc” va evolua în capitala de nord a Rusiei pentru prima dată în 30 de ani! (Foto)
09 octombrie 2019, 18:30 Dansul moldovenesc views 5673

Ansamblul „Joc” va evolua în capitala de nord a Rusiei pentru prima dată în 30 de ani! (Foto)

Celebrul Ansamblu Academic Național de dansuri populare „Joc" va ebolua în capitala de nord a Rusiei - Sankt Petersburg - pentru prima dată în 30 de ani în cadrul Festivalului Internațional „Dobrovidenie".

Despre aceasta a declarat Președintele Moldovei, Igor Dodon, care va participa la acest eveniment, transmite Noi.md.

Șeful statului a scris pe pagina sa de socializare că, în drum spre orașul Așgabat, unde în perioada 10-11 octombrie va avea loc summit-ul CSI, el a făcut o escală de cîteva ore în orașul Sankt-Petersburg, pentru a participa la ceremonia de deschidere a celei de-a 4-a ediții a Festivalului Internațional „Dobrovidenie".

"Pentru prima dată în ultimii 30 de ani, în capitala de nord a Rusiei va evolua renumitul Ansamblu Academic Național de dansuri populare „Joc". Le doresc artiștilor noștri extraordinari victorie la Festival!", a menționat președintele Moldovei.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1787
Populația:
951 locuitori

Pohorniceni este un sat şi comună din raionul Orhei. Pohorniceni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 4 km de orașul Orhei și la 50 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 951 de oameni. Satul Pohorniceni a fost menționat documentar în anul 1787.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.