Mergi spre compartimentul: Meşteşuguri populare
10 decembrie 2015, 16:35 Meşteşuguri populare views 9429
Covoare din întreaga țară se vor aduna la o nouă ediție a Tîrgului de Covoare
10 decembrie 2015, 16:35 Meşteşuguri populare views 9429

Covoare din întreaga țară se vor aduna la o nouă ediție a Tîrgului de Covoare

Și în acest an, iubitorii tradițiilor moldovenești sînt așteptați la o nouă ediție a Tîrgului Național al Covorului. Evenimentul se va desfășura la 12 decembrie în incinta Centrului Internațional de Expoziții „Moldexpo", informează NOI.md.

În cadrul Tîrgului se vor regăsi covoare de patrimoniu din Călărași, din UTA Găgăuzia, expoziție de scoarțe basarabene din colecția Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală a Moldovei, covoare realizate de meșterițele Centrului „Artă rustică". Publicul este îndemnat să vină cu propriul covor de acasă, daca acesta este legat de o istorie frumoasă de familie, a fost moștenit de la strămoși sau din alte motive reprezintă o valoare. În ediția de anul a acesta, covorul oaspete va fi prezentat de Ambasada Turciei în Republica Moldova.

Gala portului popular de iarnă anul acesta este la cea de-a III-a ediție și va face parte din programul Tîrgului Național al Covorului. Aici publicul va putea cunoaște piese de port confecționate din diferite țesături din pînză și din lînă.

Pe întreaga durată a evenimentului vor evolua artiști profesioniști, colective folclorice.

Tîrgul Național al Covorului se va desfășura între orele 11.00 și 17.00.

Reamintim că informații exhaustive despre Alesul covoarelorŢesutul popular decorativBroderiiCroşetareÎmpletitul din salcieÎmpletitul din paieÎmpletitul din pănuşi de porumbÎmpletitul din papurăPrelucrarea artistică a lemnuluiPrelucrarea artistică a pietreiCeramica popularăPrelucrarea artistică a pielii şi a blănurilorPrelucrarea artistică a metalelor pot fi vizualizate la compartimentul «CULTURA» - Мeşteşuguri populare al proiectului moldovenii.md.

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

covoare , tirg , Moldexpo

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1602
Populația:
97 locuitori

Săghieni este un sat din cadrul comunei Alexeevca, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Ungheni și la 115 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 97 de oameni. Satul Săghieni a fost menționat documentar în anul 1602.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.