Mergi spre compartimentul: Artele plastice
16 decembrie 2015, 11:09 Artele plastice views 9249
O expoziţie de pictură a Ecaterinei Costin a fost vernisată la Soroca
16 decembrie 2015, 11:09 Artele plastice views 9249

O expoziţie de pictură a Ecaterinei Costin a fost vernisată la Soroca

La cinci ani de la moartea unei tinere pictoriţe, lucrările i-au fost expuse la Muzeul de Istorie şi Etnografie din Soroca. Ecaterina Costin a decedat la 22 de ani, lăsând în urmă peste o sută de picturi.

Ecaterina a început să picteze încă de când era mică. După ce a frecventat Școala de arte plastice, îşi pregătea picturile pentru o expoziţie şi îşi dorea să devină cunoscută în lumea artei. Visul însă i-a devenit realitate abia după ce a plecat din lumea celor vii.

„A plecat din mijlocul nostru, dar ne-a lăsat valori deosebite, sunt lucrări în pastel și acuarelă, tehnicile sunt diferite, predomină stilul clasic", a afirmat Karol Racz-Sochircă, președintele Uniunii Artiștilor Plastici din Soroca.

În cadrul expoziţiei a fost lansat şi un volum de versuri al scriitoarei Ecaterina Popa. „Eu permanent repetam, cât vom fi vii noi, Ecaterina va fi vie în amintirea noastră. Era o fată extraordinar de talentată, avea un caracter direct, că îi spuneam că îi va fi greu să trăiască în lumea asta", a menționat Ecaterina Popa.

„Este o expoziție de excepție a unei tinere care nu mai este. Văzând aceste lucrări, am o mare părere de rău, că ar fi fost un mare talent pentru Republica Moldova", a spus Nicolae Bulat, directorul Muzeului din Soroca.

După moartea Ecaterinei Costin, picturile sale au mai fost expuse la două biblioteci din ţară.

 

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

expoziție , pictor , muzeu

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1629
Populația:
948 locuitori

Voloave este un sat din cadrul comunei Parcani, raionul Soroca. Localitatea se află la distanța de 11 km de orașul Soroca și la 154 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 948 de oameni. Satul Voloave a fost menționat documentar în anul 1629.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.