Mergi spre compartimentul: Arhitectura
09 aprilie 2021, 12:00 Arhitectura views 4139
Începe reparația Cetății Soroca
09 aprilie 2021, 12:00 Arhitectura views 4139

Începe reparația Cetății Soroca

Începe a doua etapă de reabilitare a Cetăţii Soroca, pentru care Uniunea Europeană şi autorităţile din judeţul Vaslui au oferit un milion de euro. 3 turnuri ale fortăreţei vor fi reabilitate în cadrul proiectului.

Prima etapă de renovare a avut loc între 2013 şi 2014 cînd în cadrul proiectului transfrontalier Bijuterii Medievale, Uniunea Europeană a alocat 2 milioane de euro pentru consolidarea pereţilor, restaurarea turnul principal şi repararea acoperişului şi a cîtorva beciuri.

De atunci, cetatea a devenit principala atracţie turistică din Soroca. Directorul Muzeului de Istorie şi Etnografie din Soroca, Nicolae Bulat, s-a implicat activ în prima etapă de restaurare.

"Încăperile de trai trebuiesc restaurate, parţial, nu toate că nu e posibil, pentru că pentru cea de-a doua etapă de restaurare este prevăzut un milion de euro pentru Cetatea Soroca. Ele vor fi viitoarele săli de expoziţie, pentru că noi avem o problemă cu expozițiile şi patrimoniul Cetăţii", a menționat Nicolae bulat, directorul Muzeului de Istorie Soroca.

Potrivit preşedintelui Consiliului Raional Soroca, proiectul de restaurare a fost semnat în 31 martie și va fi finalizat în 2 ani de zile.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

reparatie , cetate , Cetatea Soroca

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1641
Populația:
1082 locuitori

Zamciogi este un sat din cadrul comunei Rădeni raionul Străşeni. Localitatea se află la distanța de 24 km de orașul Strășeni și la 44 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1 082 oameni. Satul Zamciogi a fost menționat documentar în anul 1641.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.