Mergi spre compartimentul: Arhitectura
14 aprilie 2017, 17:00 Arhitectura views 4424
Moldovenii doresc restabilirea „Gaudeamusului” (Video)
14 aprilie 2017, 17:00 Arhitectura views 4424

Moldovenii doresc restabilirea „Gaudeamusului” (Video)

Cinematograful „Gaudeamus", care urmează a fi demolat, în prezent a fost lăsat în paragină. Starea lui este una destul de deplorabilă, fapt ce îi nemulțumește pe chișinăuieni.

Într-un sondaj pentru NOI.md, locuitorii capitalei și-au exprimat ferm nemulțumirea în legătură cu demolarea acestei clădiri. Respondenții s-au arătat indignați de faptul că cinematograful copilăriei lor va fi înlocuit cu niște blocuri locative.

Oameniiîși aduc aminte cu nostalgie de proiecțiile moldovenești care rulau la Cinematograful „Gaudeamus",împotrivindu-seînverșunatfărădelegilor care au loc în prezent. Persoanele intervievate susțin că acesta a fost un Centru Cultural foarte bun pentru capitală, un cinematograf care se deosebea mult de celelalte din oraș. Mai mult, ei afirmă că blocuri locative sînt destul de multe în capitală, însă centre culturale de acest gen extrem de puține.

Respondenții își doresc restabilirea cinematografului și reînceperea proiecțiilor de altă dată. „În Moldova s-a cam uitat că mai sînt unele valori, că mai avem o istorie. Acest cinematograf arputea fi și în viitorul nostru, copii putîndu-se dezvolta, iar adulții vor mai aveaunde-și petrece timpul liber", a afirmat o locuitoarea a orașului.

Solicitat de NOI.md, șeful Direcției relații cu publicul de la Primăria Chișinău, Vadim Brînzaniuc, a declarat că autoritățile publice locale nu cunosc care va fi soarta de mai departe a Cinematografului „Gaudeamus", deoarece este o proprietate privată.

Reprezentanții companiei în a cărei gestiune se află în prezent clădirea – „Cristivald" S.A. nu au fost de găsit pentru a ne oferi careva informații la acest subiect.

Reamintim că la începutul lunii septembrie a anului 2016, viceprimarul Nistor Grozavu a semnat autorizația de demolare a cinematografului. Potrivit noului proiect, în locul acestei clădiri urmează a fi ridicate două blocuri locative, unde la primele etaje urmează a fi amenajate spații comerciale, săli de cinema, restaurante și saloane de frumusețe.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

cinematograf , Arhitectura , demolare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1605
Populația:
150 locuitori

Chetroasa este un sat din cadrul comunei Hruşova, raionul Criuleni. Localitatea se află la distanța de 24 km de orașul Criuleni și la 22 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 150 de oameni. Satul Chetroasa a fost menționat documentar în anul 1605.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.