Mergi spre compartimentul: Teatrul
20 februarie 2020, 16:00 Teatrul views 3248
Dodon: Voi acorda și pe viitor sprijinul necesar teatrului „A. P. Cehov”
20 februarie 2020, 16:00 Teatrul views 3248

Dodon: Voi acorda și pe viitor sprijinul necesar teatrului „A. P. Cehov”

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a apreciat înalt succesele teatrului Dramatic Rus de Stat "A. P. Cehov" și a dat asigurări că va continua să-i acorde sprijinul necesar.

Despre aceasta șeful statului a scris pe pagina sa de socializare, menționînd că la solicitarea conducerii și a colectivului artistic al Teatrului Dramatic Rus de Stat „A. P. Cehov" și împreună cu ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Corneliu Popovici, a vizitat astăzi acest teatru, unul dintre cele mai apreciate din Moldova.

Părțile au discutat mai multe chestiuni legate de activitatea instituției culturale respective. Președintele Moldovei a apreciat înalt succesele înregistrate de Teatrul „A.P. Cehov" care, datorită îmbinării reușite a repertoriului clasic cu cel contemporan, a reușit să-și crească semnificativ numărul de spectatori, încetînd să fie o instituție neprofitabilă. Mai mult decît atît, în anul 2019, din biletele vîndute, teatrul a obținut un profit de peste un milion de lei.

Totodată, am examinat anumite chestiuni organizatorice legate de alegerea conducătorului artistic și prelungirea contractului de muncă cu directorul Teatrului, Constantin Haret.

"Ținînd cont de doleanțele majorității absolute a angajaților, am propus o decizie optimă pentru rezolvarea situației și i-am asigurat pe toți de faptul că și pe viitor voi acorda sprijinul necesar Teatrului „A. P. Cehov", a subliniat șeful statului.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

teatru , Igor Dodon

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1594
Populația:
1580 locuitori

Işnovăţ este un sat şi comună din raionul Criuleni. Işnovăţ este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Criuleni și la 69 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1580 de oameni. Satul Işnovăţ a fost menționat documentar în anul 1594.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.