Mergi spre compartimentul: Teatrul
19 decembrie 2019, 16:30 Teatrul views 4074
Criza de la Teatrul de Operă și Balet, în atenția Ministerului Educației
19 decembrie 2019, 16:30 Teatrul views 4074

Criza de la Teatrul de Operă și Balet, în atenția Ministerului Educației

Noua conducere a Ministerului Educației, Culturii și Cercetării examinează în prezent problemele acumulate în activitatea Teatrul Național de Operă și Balet, iar în viitorul apropiat urmează să adopte anumite hotărîri.

După scandalul de vara trecută, cînd mai mulți artiști ai Teatrului, printre care marele tenor Mihai Munteanu, au fost concediați în mod arbitrar, a fost pusă în discuție demiterea șefului instituției, Ion Grosu. Cu toate acestea, fost conducere a ministerului de resort așa și nu a întreprins anumite măsuri.

Contactat de Noi.md, ministrul Educației, Corneliu Popovici, a menționat că în prezent situația de la Teatru este analizată, iar în scurt timp opinia publică va fi anunțată despre deciziile luate.

„Este în proces de examinare. Cred că într-o săptămînă o să fie clar. E o chestiune serioasă, trebuie să fie foarte bine fundamentată decizia", a declarat Corneliu Popovici.

Totodată, urmează a fi analizată și problema excluderii din repertoriul Teatrului a operelor semnate de compozitorii moldoveni.

Comunitatea artiștilor autohtoni, printre care și maestrul Gheorghe Mustea, au semnalat în repetate rînduri că în ultimii 10 ani, operele naționale nu au mai fost puse în scenă. Directorul Ion Grosu a fost acuzat că decide după bunul plac ce spectacole să fie puse în scenă.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1586
Populația:
1107 locuitori

Bursuceni este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Din componenţa comunei fac parte localităţle Slobozia-Măgura și Bursuceni. Localitatea este situată în valea rîului Ciulucul Mic, la o distanţă de 37 km de oraşul Sîngerei şi la 88 km de oraşul Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1107 oameni. Satul Bursuceni a fost menționat documentar în anul 1586.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.