Mergi spre compartimentul: Teatrul
11 decembrie 2019, 12:00 Teatrul views 3730
La Teatrul Cehov va fi deschis un studio de actorie (Video)
11 decembrie 2019, 12:00 Teatrul views 3730

La Teatrul Cehov va fi deschis un studio de actorie (Video)

La Teatrul dramatic rus de stat "A.P. Cehov" din Chișinău este planificată deschiderea unui studio pentru tinerii actori care doresc să învețe secretele actoriei.

Despre acest lucru a anunțat în cadrul unei conferințe de presă directorul Teatrului Cehov, Artistul Poporului Moldovei, Constantin Haret, transmite Noi.md.

El a menționat că a fost găsită și reparată deja o încăpere pentru acest studio.

„Aceasta este o încăpere la subsol, lîngă intrarea de serviciu. Am făcut acolo reparație pentru a putea face lecții în condiții normale, deoarece mai devreme această cameră se afla într-o stare deplorabilă. Planificăm să discutăm problema deschiderii studioului în cadrul consiliului artistic în viitorul apropiat, în decembrie sau ianuarie", a subliniat Constantin Haret.

„Este nevoie să creăm acest studio, pentru că, desigur, avem nevoie de sînge proaspăt. Cînd un tînăr se află în studio, el oricum respiră mirosul cortinei, iese undeva în mulțime sau transferă ceva undeva, adică absoarbe deja această atmosferă teatrală începînd chiar cu primii săi pași. Cred că vom reuși. Ne propunem să ducem persoanele care vor absolvi acest studio la teatru. Ei vor avea o diplomă de absolvire a studioului de la Teatrul Cehov. Așa a fost în vremurile sovietice, cînd actorii absolveau un astfel de studio și rămîneau să lucreze în Teatru", a menționat directorul Teatrului dramatic rus de stat "A.P. Cehov" din Chișinău.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

teatru , actori

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1868
Populația:
491 locuitori

Codreni este un sat şi comună din raionul Cimişlia. Din componenţa comunei fac parte localităţile Codreni și Zloți. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Cimișlia și la 53 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 491 de oameni. Satul Codreni a fost menționat documentar în anul 1868.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.