Mergi spre compartimentul: Teatrul
10 octombrie 2023, 10:30 Teatrul views 25596
Valentina Izbeşciuc  - o viață trăită prin teatru
10 octombrie 2023, 10:30 Teatrul views 25596

Valentina Izbeşciuc - o viață trăită prin teatru

Astăzi, actriţa moldoveancă de teatru şi film Valentina Izbeşciuc sărbătorește o frumoasă aniversare. S-a născut la 10 octombrie 1936 în oraşul Orhei, Republica Moldova. Absolveşte Şcoala Teatrală „B. Şciukin” de la Moscova, clasa profesoarei A. Orociko.

Studentă fiind în anul 1957 a fost invitată să interpreteze rolul Catincăi din pelicula artistică „Cînd omul nu-i la locul lui”, produsă la studioul cinematografic „Moldova-Film”. După absolvirea facultăţii în anul 1960 debutează pe scena teatrului „Luceafărul” de la Chișinău, unde rămîne să activeze în calitate de actriţă, realizînd numeroase roluri de neuitat. În anul 1975 primeşte titlul onorific de Artistă a Poporului din RSSM.

În 2010 pentru merite deosebite în dezvoltarea artei teatrale, succese remarcabile în activitatea de creaţie şi contribuţie substanţială la propagarea valorilor culturale Valentinei Izbeșciuc i se conferă „Ordinul de Onoare”.

Cuvinte cheie:

actori , teatru , aniversarea

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1912
Populația:
152 locuitori

Izvoreni este un sat din cadrul comunei Boghenii Noi, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 39 km de orașul Ungheni și la 93 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 152 de oameni. Satul Izvoreni a fost menționat documentar în anul 1912.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.