Mergi spre compartimentul: Teatrul
29 august 2012, 09:28 Teatrul views 9378
29 august 2012, 09:28 Teatrul views 9378

Prima ediţie a Concursului "Maria Bieşu" adună artiști din întreaga lume


 Foto: moldpres.md

Peste 30 de interpreţi din Armenia, Germania, Rusia, Ucraina, România, Kazahstan, Republica Moldova se vor reuni la Chișinău, în perioada 12-15 septembrie, în cadrul primei ediţii a Concursului Internaţional de Operă "Maria Bieşu". Despre aceasta a anunţat astăzi Uniunea Muzicienilor, informează MOLDPRES.

Parascovia Berghie, vicepreşedinte al uniunii respective, a precizat pentru agenţie că la concurs vor evolua atît cîntăreţi de operă începători, cît şi profesionişti. Cei peste 30 de concurenţi vor evolua în scenă cu o arie selectată de juriu şi cu alta la alegere.

Cîştigătorul concursului va primi Trofeul, în valoare de 15 mii de euro. Interpretul care va primi Premiul I va ridica 10 mii de euro, Premiul II - 7 mii de euro, iar premiul III - 5 mii de euro.

În componenţa juriului concursului au fost incluşi muzicieni vestiţi din Italia, Turcia, Rusia, România, Ucraina, Republica Moldova.

Celebra cîntăreaţă de operă Maria Bieşu (1935-2012), apreciată drept Primadona Operei Naţionale de la Chişinău, a trecut în nefiinţă la 16 mai anul curent. Artista s-a stins din viaţă fiind bolnavă de leucemie, notează MOLDPRES.

Cuvinte cheie:

Moldova , muzica , concurs

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1923
Populația:
1073 locuitori

Doltu este un sat din cadrul comunei Işcălău, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 11 km de orașul Fălești și la 129 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1073 de oameni. Satul Doltu a fost înființat în anul 1923.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.