Mergi spre compartimentul: Teatrul
09 martie 2019, 11:50 Teatrul views 52928
09 martie 2019, 11:50 Teatrul views 52928

Mergi la teatru şi scapă de depresie!

Demult nu mai este un secret că pasiunea pentru artă îmbunătățește starea de spirit şi alungă gîndurile rele.

Deaceea, dacă vrei să scapi de depresie, este timpul să participi la viaţa culturală: pictura, dansul, muzică, excursiile la cinema şi teatru sînt benefice pentru starea emoţională şi fizică. La această concluzie au ajuns oamenii de știință de la o universitate norvegiană care au studiat circa 50.000 de voluntari, informează Sciencedaily.com.

"Există o relaţie pozitivă între sănătate şi pasiunea pentru arta", - remarcă profesorul Holman. În acelaşi timp, studiul a arătat ca bărbații se simt mai fericiți și mai puțin predispuși la depresie prin implicarea în viaţa culturală a oraşului, decît femeile.

Dar cel mai mult cercetătorii au fost surprinși de faptul că efectul pozitiv nu depinge de statutul social al voluntarilor: şi la un şofer de taxi, şi la preşedintele băncii la fel scădea probabilitatea de a deveni depresivi după o vizită la teatru. Dar este de remarcat faptul că participarea la viaţa culturală nu are nici un efect asupra anxietății.

În ciuda rezultatului pozitiv al studiului, profesorul Holman avertizează că acest lucru nu este suficient pentru a afirma că există o relație directă  dintre starea de sănătate și activitatea culturală a omului.

Cuvinte cheie:

depresie , teatru , cultura

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1522
Populația:
263 locuitori

Buciuşca este un sat din cadrul comunei Saharna Nouă, raionul Rezina. Satul Buciuşca este amplasat pe malul drept al rîului Nistru, este situat la o distanță de 22 km de oraşul Rezina şi la 104 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 263 de oameni. Prima mențiune documentară a satului datează din anul 1522.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.