Mergi spre compartimentul: Literatura
02 noiembrie 2013, 12:37 Literatura views 8554
02 noiembrie 2013, 12:37 Literatura views 8554

Salonul Internaţional de Carte Ştiinţifică şi Didactică de la Chișinău şi-a desemnat laureaţii


Foto: asm.md

La Biblioteca Ştiinţifică „A. Lupan” a AŞM şi-a încheiat astăzi lucrările cea de-a II-a ediţie a Salonului Internaţional de Carte Ştiinţifică şi Didactică. În ultima zi a salonului a avut loc ceremonia de decernare a premiilor şi conferinţa aniversară „Biblioteca ştiinţifică – 85 de ani de istorie în comunitatea ştiinţifică”, relatează MOLDPRES.

În posesia Marelui Premiu pentru cea mai bună bibliotecă on-line a intrat Biblioteca Centrală Universitară „Lucian Blaga” din Cluj-Napoca şi Fondul Rusesc pentru Cercetări Fundamentale din Moscova.

Premiul pentru cartea cu cea mai bună ţinută poligrafică l-a luat Institutul pentru Studii Enciclopedice al AŞM pentru volumul „Mănăstirile şi schiturile Moldovei, iar Th. D. Ene – premiul pentru cea mai populară carte a salonului – „Website-ul corporatist – instrument de promovare a culturii organizaţionale”, apărută la Editura Universităţii din Bucureşti.

De premiul pentru cea mai academică prezenţă s-a învrednicit Victoriţa Trif pentru cartea „Profesia academică sau despre afacerea cunoaşterii"

Editurii Academiei Române i-a revenit premiul pentru cea mai bună carte filosofică. Carmen Dobre de la Biblioteca Academiei Române s-a ales cu premiul pentru cel mai patriotic discurs despre patrimoniul bibliotecii.

Apoi a avut loc conferinţa aniversară „Biblioteca ştiinţifică – 85 de ani de istorie în comunitatea ştiinţifică”. Cu ocazia acestui eveniment, colectivul bibliotecii a fost felicitat de preşedintele AŞM, Gheorghe Duca, prim-vicepreşedintele de onoare al aceleiaşi instituţii, Teodor Furdui, directorul Institutului de Chimie, Tudor Lupaşcu, dr. Maria Cosniceanu ş.a.

Cea de-a doua ediţie a salonului s-a desfăşurat în perioada 28 octombrie - 1 noiembrie.

Cuvinte cheie:

carte , premiu , biblioteca

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1859
Populația:
113 locuitori

Schinoșica este un sat din cadrul comunei Lipoveni, raionul Cimişlia. Localitatea se află la distanța de 33 km de orașul Cimișlia și la 60 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 113 oameni. Satul Schinoșica a fost menționat documentar în anul 1859.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.