Mergi spre compartimentul: Literatura
08 noiembrie 2017, 17:10 Literatura views 54412
A fost prezentată cartea despre statalitatea Moldovei
08 noiembrie 2017, 17:10 Literatura views 54412

A fost prezentată cartea despre statalitatea Moldovei

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a participat la prezentarea cărții „Statalitatea Moldovei: continuitatea istorică și perspectiva dezvoltării".

Volumul prezentat include materialele Conferinței Științifice Internaționale care a avut loc la Chișinău sub patronajul președintelui Republicii Moldova în perioada 24-25 martie 2017.

Cartea a fost publicată de Institutul de Relații Internaționale din Moldova. La prezentare au participat oameni de știință, istorici, studenți, profesori universitari.

Șeful statului a declarat că în aceste vremuri, cînd identitatea și istoria moldovenească sînt în mod sistemic subminate, e nevoie de o mobilizare nu doar socială, ci și intelectuală, pentru a apăra valorile poporului nostru, care vrea să-și trăiască propriul destin în mod independent și cu demnitate.

„Statalitatea moldovenească trebuie consolidată prin discuții academice, prin inițiative politice, prin programe și proiecte naționale de restabilire a încrederii cetățenilor în propria țară. Mă bucur că am lansat mai multe evenimente de amploare în acest sens. Avem multe idei și planuri. Și în continuare voi face tot posibilul pentru a promova și apăra valorile noastre tradiționale, istoria, limba, așa cum le-am promis cetățenilor țării noastre", a remarcat Dodon.

El a adăugat că, în calitate de șef de stat, prima lui datorie politică și constituțională este să garanteze și să consolideze statalitatea Republicii Moldova, iar susținerea activităților științifico-culturale orientate spre aceasta reprezintă un pas sigur spre viitorul prosper al Republicii Moldova.

Președintele a subliniat că va susține toate inițiativele lansate de mediul academic cu privire la consolidarea statalității Republicii Moldova.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

carte , statalitate , prezentare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1854
Populația:
514 locuitori

Străisteni este un sat din cadrul comunei Băcioi, municipiul Chișinău. Satul are o suprafaţă de circa 0.65 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 3.69 km. Localitatea se află la distanța de 11 km de municipiul Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 514 oameni. Satul Străisteni a fost menționat documentar în anul 1854.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.