28 septembrie 2020, 10:30 Sănătate views 16597
28 septembrie 2020, 10:30 Sănătate views 16597

Cafeaua preferată îți dezvăluie personalitatea

Foto: infoniac.ru

Sortimentul preferat de cafea ar putea dezvălui trăsăturile de personalitate ale unei persoane, potrivit autorilor unui studiu recent, citați de dailymail.co.uk.

Autorii studiului au descoperit o serie de atribute comune în rîndul persoanelor care apreciază același tip de cafea.

Studiul a fost coordonat de psihologul Ramani Durvasula și a fost realizat pe un eșantion de 1.000 de consumatori de cafea.

Autorii studiului au analizat mai multe stiluri de personalitate și trăsături psihologice, precum caracterul introvertit/ extrovertit, răbdarea, înclinația spre perfecționism, cordialitatea, vigilența, sensibilitatea și îndrăzneala în societate.

În acest studiu participanții au primit o serie de scenarii cu evenimente banale - oameni care stau la cozi și persoane care organizează petreceri. Participanții au fost rugați să aleagă dintr-o serie de abordări prezentate în acele scenarii. Ei au fost întrebați apoi dacă beau cafea și au fost rugați să precizeze sortimentul de cafea preferat.

Rezultatele au fost surprinzătoare.

Cafea black


Băutorii de cafea black sunt persoane directe care apreciază lucrurile simple, sunt tăcute și uneori pot fi irascibile.

Cafeaua latte

Persoanele care apreciază cafeaua latte au tendința de a fi nevrotice, dar și de a dori să fie pe placul tuturor. Totodată, iubitorii de latte nu prea au grijă de propria persoană.

Cappuccino


Persoanele care adoră cappuccino, au șanse mari de a avea un temperament obsesiv și de a dori să controleze totul, iar băutorii de cafea latte sunt genul de persoane care încearcă să fie pe placul tuturor.

Cafea instant


Băutorii de cafea instant prezintă cel mai mare risc de a fi persoane care preferă să nu se grăbească și să amîne lucrurile.

Frappé-urile


Oamenii care adoră sortimentele dulci, precum frappé-urile, sînt "îndrăzneți social" și sunt considerați a fi niște "copii mai mari". Nu fac întotdeauna alegeri sănătoase și pot fi nechizbuiți. Pot fi însă persoane care formează curente de opinie și tendințe.

Sursa: reporterntv.ro

Cuvinte cheie:

cafea , caracter

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Municipiu
Prima atestare:
sec. XVIII
Populația:
23327 locuitori
Logo

Municipiul Comrat este capitala unităţii teritoriale autonome Găgăuzia din Republica Moldova. Amplasat în partea de sud a republicii, în valea rîului Ialpugul-Mare, municipiul Comrat este situat la o distanţă de 100 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia municipiului constituie 23327 locuitori. Data primei atestări documentare a oraşului Comrat este incertă. Localitatea a apărut la hotarul secolelor XVIII şi XIX, iar în 1819 autorităţile ruse colonizau  satul cu bulgari şi alte naţionalităţi venite de peste Dunăre.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.