10 septembrie 2020, 15:30 Sănătate views 17205
10 septembrie 2020, 15:30 Sănătate views 17205

Studiu: Injuria nu este mai puțin dăunătoare decît bătaia


Foto: dojoblog.ro

Părinții care țipă la copiii adolescenți din cauza neascultării lor, le creează aceleași probleme ca și în cazul pedepsei fizice, crescînd riscul de depresie și a comportamentului agresiv, scrie The Wall Street Journal.

Acest lucru este demonstrat de rezultatele unui studiu realizat de oamenii de știință de la Universitatea din Pittsburgh și Michigan, publicat pe site-ul web al revistei Child Development.

Sondajul a  976 de familii  a constatat că copiii în vîrstă de 13 ani, la care părinții des strigă au arătat mai multe probleme de comportament, în anul următor, se spune în articol. Ei s-au bătut cu colegii lor, a învățat prost, au mințit părinții și au arătat semne de depresie. Aceeași tendință a fost înregistrată în acele familii în care părinții au recurs la acțiuni violente.

"Injurăturile nu pot face față problemelor de comportament - conchide Tae-Min Wang, profesor la Universitatea din Pittsburgh, co-autor al studiului. - Dimpotrivă, le agravează".

 

Sursa: inopressa.ru

Cuvinte cheie:

relatii , stres , studiu

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1906-1910
Populația:
796 locuitori

Lebedenco este un sat şi comună din raionul Cahul. Din componenţa comunei fac parte localităţile Ursoaia, Hutulu și Lebedenco. Localitatea se află la distanța de 11 km de orașul Cahul și la 185 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 796 de oameni. Satul Lebedenco a fost întemeiat între anii 1906-1910 cu denumirea Crihana Nouă.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.