13 iulie 2023, 12:30 Sănătate views 25986
7 sfaturi pentru a suporta mai ușor canicula
13 iulie 2023, 12:30 Sănătate views 25986

7 sfaturi pentru a suporta mai ușor canicula

Canicula nu cedează pozițiile, deși nu am ajuns încă la mijlocul verii. Vom reuși să rezistăm valului de căldură dacă vom remodela puțin regimul nostru de activitate. Iată 7 sfaturi despre cum să o facem mai bine.

1. Pe caniculă trebuie să ne trezim mai devreme. Dacă nimeni nu vă așteaptă la ora 6-7 dimineața la locul de muncă, aveți posibilitatea să faceți o parte din treburile casnice, asociate cu munca fizică (spălarea pardoselilor, udarea florilor, curățenia în curte etc).

2. Este bine ca plimbările și  exercițiile fizice să le faceți dimineața – în timpul zilei nici copiii, nici pensionarii, nici alergătorii, nici yoghinii nu au ce căuta pe străzile fierbinți.

3. Într-o zi toridă micul dejun trebuie să fie masa principală.

4. Este inutil să visezi la siesta. Dar este mai bine să planifici ziua de muncă astfel încît să nu te ocupi de cele mai responsabile sarcini în orele toride – în această perioadă capacitatea de muncă scade.

5. Veți suporta mai ușor arșița dacă veți renunța la prînzul tradițional cu carne în favoarea unor gustări ușoare la fiecare 3 ore - legume, fructe sau lactate.

6. Cu copiii este mai bine să ieșiți la plimbare după ora 19-20, la fel cu  activitățile grădinărești și alte lucrări în aer liber.

7. Medicii recomandă să luați cina mai tîrziu decît de obicei, fără a abuza de alimentele bogate în proteine.

Sursa: sobesednik.ru

Cuvinte cheie:

sfat , canicula

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1741
Populația:
1499 locuitori

Sudarca este un sat şi comună din raionul Donduşeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Sudarca și Braicău. Localitatea se află la distanța de 13 km de orașul Dondușeni și la 206 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1499 de oameni. Satul Sudarca a fost menționat documentar în anul 1741.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.