22 februarie 2019, 15:50 Sănătate views 11850
22 februarie 2019, 15:50 Sănătate views 11850

Atioxidanții nu previn atacul cerebral

Auzim peste tot despre beneficiile antioxidanţilor, cum ne apără de boli şi bătrîneţe şi cum au grijă ca organismul nostru să fie viguros pînă la vîrste înaintate. Ei bine, o parte dintre aceste teorii au fost recent demontate de către o echipă de cercetătoi de la Harvard Medical School in Boston, Statele Unite, relatează Reuters.

Experţii americani au descoperit că, cel puţin în privinţa prevenirii atacului cerebral şi a demenţei, antioxidanţii nu au nici un fel de putere.

Studiul acestora a durat mai bine de 13 ani şi a luat în calcul informaţii primite de la 5.395 de persoane cu vîrsta de peste 55 de ani.

"Aceste rezultate sînt interesante pentru că alte studii anterioare au arătat că antioxidanţii ar putea oferi protecţie împotriva atacului cerebral şi a demenţei. Este posibil ca antioxidanţii individuali sau principalele alimente care contribuie la formare acestora să reducă riscul de demenţă şi atac cerebral, însă nu totalul antioxidanţilor obţinuţi din alimentaţia zilnică", potrivit unuia dintre autorii studiului, Elizabeth E. Devore.

În orice caz, E. Devore nu recomandă rfuzul de produsele cu antioxidanți. Puteți lua, de asemenea, vitamina E și vitamina C - acestea vor reduce riscul de demență și de accident vascular cerebral.

Cuvinte cheie:

sanatate , corp , alimentatie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1420
Populația:
2038 locuitori

Micleuşeni este un sat şi comună din raionul Străşeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Huzun și Micleuşeni. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Strășeni și la 49 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2038 de oameni. Satul Micleuşeni a fost menționat documentar în anul 1420.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.