07 aprilie 2021, 17:10 Sănătate views 3007
Aproximativ 82 la sută din populația R. Moldova, asigurată medical
07 aprilie 2021, 17:10 Sănătate views 3007

Aproximativ 82 la sută din populația R. Moldova, asigurată medical

Cu prilejul zilei Mondiale a Sănătății, marcate anual pe data de 7 aprilie, au fost prezentate cele mai recente date privind nivelul de acoperire al populației cu asigurare medicală obligatorie și ponderea cheltuielilor de consum al populației pentru sănătate.

Conform datelor statistice, 81,9 % din numărul total al populației, dețin polița de asigurare, a prezentat Biroul Național de Statistică.

Din informații s-a constat că majoritatea persoanelor asigurate provin din mediul urban (86.6%) comparativ cu mediul rural (78,6%). Clasificarea după gen, a demonstrat că cele mai multe asigurări medicale le dețin femeile (85,1%) comparativ cu bărbații (78,3%). Totodată cea mai mare categorie de persoane care dețin asigurarea medicală sînt copii cuprinși între vîrstele 0-17 ani (100%) fiind urmați de vîrstnicii de vîrstele 60 și peste ani, care dețin 96,1% .

Organizației Mondiale a Sănătății a anunțat inițierea unei campanii globale, care va dura un an iar tematica acesteia este „Construirea unei lumi mai echitabile și mai sănătoase pentru toată lumea”. Acesta este una apel ce are drept scop eliminarea inechității în materie de sănătate și a construi o lume mai echitabilă și mai sănătoasă.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1679
Populația:
502 locuitori

Scăieni este un sat din cadrul comunei Izvoare, raionul Floreşti. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Florești și la 145 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 502 oameni. Satul Scăieni a fost menționat documentar în anul 1679.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.