18 decembrie 2020, 14:30 Sănătate views 20284
18 decembrie 2020, 14:30 Sănătate views 20284

Noaptea înainte de examen: să înveți sau să dormi?

În ajunul sesiunii de iarnă studenții își aduc aminte de carte. Într-adevăr, majoritatea studenților lasă cea mai mare parte a muncii lor "pentru mai tîrziu", iar acest "mai tîrziu" începe chiar în seara înainte de examen.

Cu toate acestea, cercetătorii americani au demonstrat că înainte de un examen important este mai bine să dormi bine - beneficiul va fi mai mare, scrie upi.com.

Dr. Philip Alapat de la Colegiul de Medicina Baylor recomandă tuturor studenților să studieze cu sîrguință de-a lungul semestrului, și să nu se pregătească de examene cu o noapte înainte. Mai mult decît atît, înainte de examen ar trebui să doarmă timp de cel puțin 8 ore.

"Recuperarea lucrurilor în memorie și capacitatea de a se concentra se îmbunătățesc dacă oamenii sînt odihniți.

Pregătirea nocturnă pentru examene pe fundalul consumului constant de băuturi cofeinizate duce la faptul că studenții riscă să capete insomnie.

Philip Alapat avertizează studenții că tulburările permanente de somn ar putea favoriza mai tîrziu dezvoltarea diabetului zaharat, a bolilor de inimă, hipertensiunii arteriale și altor tulburări.

Cuvinte cheie:

studenţi , examen , sfat

Comentarii

 (1)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1616
Populația:
1076 locuitori

Alcedar este un sat şi comună din raionul Şoldăneşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Alcedar, Curătura și Odaia. Satul Alcedar este situat pe malul drept al rîului Nistru, la o distanță de 12 km de oraşul Şoldăneşti şi la 127 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1076 de oameni. Satul Alcedar este atestat pentru prima în anul 1616.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.