03 iulie 2020, 15:00 Sănătate views 5632
Riscurile internetului mobil: de ce ne îmbolnăvim tot mai des?
03 iulie 2020, 15:00 Sănătate views 5632

Riscurile internetului mobil: de ce ne îmbolnăvim tot mai des?

Din clipa apariției și a omniprezenței dispozitivelor mobile, nu au mai contenit discuțiile despre gradul lor de nocivitate pentru organismul uman. Pătrunderea totală a tehnologiilor fără fir a actualizat și mai mult această problemă.

Azi aproape fiecare persoană are un telefon cu ieșire la internet, pe care îl folosește destul de activ. O mare parte din populație adoarme și se trezește cu telefonul mobil alături, începe dimineața cu deșteptătorul și fluxul de știri de pe portalurile informaționale sau rețelele de socializare, ascultă muzică în transport, vizionează clipuri video.

Asta în timp ce multă lume nu se întreabă ce urmări poate avea accesul nelimitat la rețea din orice loc. În timp ce lucrează cu poșta electronică sau documentele din smartphone, vizualizează site-uri pe un dispozitiv mobil sau utilizează aplicațiile, omul se expune unui pericol grav, fără a ține cont de faptul că de multe ori internetul mobil poartă în sine riscuri mult mai mari decît cel fix. Savanții și medicii îndeamnă oamenii, în special adolescenții și cei care fac parte din grupurile de risc, să nu-și provoace un rău ireparabil, să reducă la minim utilizarea dispozitivului mobil și să dozeze timpul aflării în internet.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

sanatate , internet

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1817
Populația:
859 locuitori

Frumuşica este un sat din cadrul comunei Chioselia Mare, raionul Cahul. Localitatea Frumușica este situată la distanța de 50 km de orașul Cahul și la 148 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 859 de oameni. Localitatea Frumușica a fost menţionată documentar în anul 1817.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.