08 aprilie 2020, 11:41 Sănătate views 2879
Imagini de la Moldexpo, cum arată saloanele improvizate care vor primi bolnavii de COVID-19 (Foto)
08 aprilie 2020, 11:41 Sănătate views 2879

Imagini de la Moldexpo, cum arată saloanele improvizate care vor primi bolnavii de COVID-19 (Foto)

Ieri, împreună cu toți responsabilii din cadrul primăriei municipiului Chișinău, edilul capitalei, Ion Ceban, a mers la ,,Moldexpo" unde sînt pregătite încă 2 pavilioane pentru internarea persoanelor suspecte cu COVID-19.

"Primul pavilion este gata și în totalitate dotat cu toate cele necesare, iar în curînd urmează să fie deschis, aici fiind pregătite 75 de paturi separate, amplasate în odăi improvizate.

Al doilea pavilion, unde sînt pregătite 200 de locuri este aproape gata", a scris Ceban într-o postare pe pagina sa de Facebook.

La fel acesta a menționat că se lucrează și la cel de-al treilea pavilion. Lucrările sînt efectuate în regim sporit, la fața locului este o echipă de medici care sînt ajutați de Armata Națională.

"Centrul va asigura triajul persoanelor suspecte cu infecția COVID-19.

Medicii vor testa persoanele, după care cei pozitivi la Coronavirus vor fi transferați în spitalele strategice, în funcție de starea de sănătate pe care o manifestă.

În prezent gîndim cum să cazăm acei medici care nu doresc să se întoarcă acasă din motiv că există pericol de infectare pentru membrii familiei.

Mulțumesc tuturor pentru implicare și pentru suportul acordat!", a scris primarul.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

coronavirus , Moldexpo

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
62 locuitori

Artimonovca este un sat din cadrul comunei Javgur, raionul Cimişlia. Localitatea se află la distanța de 33 km de orașul Cimișlia și la 90 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 62 de oameni. Satul Artimonovca a fost fondat în anul 1910.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.