24 august 2020, 10:30 Sănătate views 19617
24 august 2020, 10:30 Sănătate views 19617

Depresia? Consumați fructe

Foto: kudika.ro

Este binecunoscut faptul că dulciurile concentrate ne îmbunătăţesc starea de spirit. Am putea deduce de aici că, atunci cînd ne confruntăm cu stări depresive, ar trebui să mîncăm ciocolată sau prăjituri. Ei bine, această măsură nu este una corectă, atrag atenţia specialiştii. Alimentele bogate în carbohidraţi simpli, cum sînt dulciurile concentrate, cresc la nivel cerebral concentraţia unui aminoacid esenţial numit triptofan, care stimulează formarea serotoninei.

Senzaţia de bine şi de calm creată imediat după consumul alimentului dulce aduce cu sine şi o creştere instantanee a energiei, totul pentru o foarte scurtă perioadă. Ciocolata, consumată în doze mici, contribuie la depășirea stărilor depresive, studile demonstrînd că aceasta stimulează organismul să elibereze endorfine.

Dar, potrivit experților, mult mai folositor pentru organism este consumul regulat și sistematic de fructe și legume proaspete. Desigur, ciocolata, uneori, nu este interzisă.

Cu toate acestea, în cazul în care doriți să arătați bine, dar și șă fiți sănătos, este bine să preferați alimentele vegetale, evitați alimentele bogate în amidon, precum și alte alimente bogate în calorii. Și dacă organismul prea des solicită ceva dulce, mai bine să înlocuiți caloriile în plus  cu glucoza care se conține în majoritatea fructelor.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1883
Populația:
1254 locuitori

Grigorievca este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Grigorievca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 13 km de orașul Căușeni și la 79 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1254 de oameni. Satul Grigorievca a fost menționat documentar în anul 1883.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.