15 august 2020, 14:20 Sănătate views 18615
15 august 2020, 14:20 Sănătate views 18615

Minciuna dăunează sănătății


Foto: newsfiber.com 

Sinceritatea este dureroasă uneori pentru persoanele din jurul nostru, dar pentru noi este mult mai sănătoasă decît minciuna.

Persoanele care spun lucrurilor pe nume au o sănătate fizică şi psihică mai bună decît cele care obişnuiesc să mintă, potrivit cercetătorilor Universităţii din Notre Dame, Indiana (SUA), relatează wallnews.info .

Minciunile provoacă stări de tensiune şi de tristeţe, iar acestea afectează negativ starea generală de sănătate, au observat specialiştii americani după ce au monitorizat 110 persoane pe o perioadă de zece săptămîni. Jumătate dintre ei au fost rugaţi să fie cît mai sinceri pe durata studiului, iar ceilalţi s-au comportat ca de obicei. Potrivit autorului studiului o persoană obişnuită (care nu este mitomană) spune, în medie, 11 minciuni într-o săptămînă.

Participanţii la studiu care au reuşit să fie mai sinceri decît de obicei au declarat că starea lor fizică şi psihică a fost mai bună decît în trecut. Ei au avut mai puţine dureri de cap şi dureri în gît, iar stările de tensiune şi cele de melancolie s-au atenuat odată ce au încetat să mai inventeze scuze că au întîrziat la serviciu sau să-şi flateze şefii mai mult decît ar fi fost cazul. Sinceritatea le-a adus şi alte beneficii: interacţiunile sociale au devenit mai bune decît în trecut, iar relaţiile personale s-au îmbunătăţit şi ele.

Cuvinte cheie:

psihologie , om , sentimente , sanatate

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Populația:
355 locuitori
Prima atestare:

Valea Nîrnovei este un sat din cadrul comunei Ciutești, raionul Nisporeni. Localitatea se află la distanța de 11 km de orașul Nisporeni și la 84 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 355 de oameni.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.