03 august 2020, 15:30 Sănătate views 55685
03 august 2020, 15:30 Sănătate views 55685

Zîmbetul contribuie la depășirea stresului


Foto: userapi.com 

Psihologii au confirmat înţelepciunea populară că un zîmbet ajută la depăşirea dificultăţilor - singura diferenţă fiind că, potrivit studiului, chiar şi un zîmbet nesincer vă ajută să faceți faţă stresului.

Înţelepciunea populară sugerează ca orice probleme să le suportăm zîmbind. Dar există în spatele acestor cuvinte un efect real?

Pentru a afla acest lucru, psihologii de la Universitatea din Kansas (SUA) au invitat peste o sută cincizeci de voluntari să participe la următorul experiment. Fiecare dintre ei a învăţat zîmbetele de două tipuri - standard, care implică doar mușchii gurii, şi "zîmbetul Duchenne", sau "real", "autentic" care de asemenea, implică și mușchii din jurul ochilor, scrie compulenta.ru. Elementul specific a fost că subiecţii au fost nevoiţi să afișeze zîmbetul cu  ajutorul beţişoarelor de mîncat.

După ce toți au învăţat să manipuleze cu fața a venit rîndul testelor. Sarcinile au fost asociate cu stresul, dar participanţii la experiment nu au fost avertizaţi. Testele propuse aveau mai multe scopuri, de exemplu, era necesar de a introduce brațul în apă cu gheață. Îndeplinind sarcinile, participanții mențineau pe faţă o anumită expresie neutră, zâmbetul standard, zîmbetul sincer, fiind ajutați în acest sens de bețișoare, care fixau expresia corespunzătoare. În acelaşi timp, era măsurat ritmul inimii, şi se examina sentimentul subiectiv de stres.

S-a constatat că zîmbetul de fapt, îmbunătăţeşte condiţia noastră fizică, cei care zîmbeau sincer, au suferit mai puţin de stres decît cei care au afișat un  zîmbet standard.

Cu alte cuvinte, zîmbetul ne ajută cu adevărat să facem faţă dificultăţilor. Deci, zîmbiți cît mai des posibil, chiar dacă nu simţiţi bucurie. Doar faceți acest efort mimic şi veți fi fericit.

Cuvinte cheie:

oboseala , stres , sanatate

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1803
Populația:
1295 locuitori

Voloviţa este un sat şi comună din raionul Soroca. Din componenţa comunei fac parte localităţile Voloviţa și Alexandru cel Bun. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Soroca și la 149 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1295 de oameni. Satul Volovița a fost menționat documentar în anul 1803.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.