17 iunie 2021, 14:30 Sănătate views 20900
17 iunie 2021, 14:30 Sănătate views 20900

7 alimente care te ajută să slăbeşti

Nu faptul că mănînci te îngraşă. Dimpotrivă, împrieteneşte-te cu alimentele potrivite şi kilogramele în plus se vor topi în scurtă vreme. Iată 7 alimente din lista de aur a nutriţioniştilor, care te ajută să arzi caloriile.

1. Ceareale integrale
Cerealele integrale au ceea ce specialiştii numesc „index de saţietate”, ceea ce înseamnă că te satură repede. Sînt bogate în fibre solubile, care reduc colesterolul din sînge şi nu cresc nivelul glicemiei.

2. Ouă
Studiile au arătat că persoanele care consumă în fiecare dimineaţă un ou fiert cu pîine prăjită sau cu cereale integrale slăbesc de două ori mai repede decît cele care iau un mic dejun bazat pe carbohidraţi.

3. Lapte degresat
În lapte şi în iaurtul degresat găsim un amestec de calciu, vit. D şi proteine slabe în grăsimi care ne ajută să slăbim şi să avem o musculatură fermă.

4. Mere
Un măr pe zi ţine obezitatea departe. Explicaţia e simplă: fibrele vegetale din măr ne dau senzaţia de saţietate, deci vom mînca mai puţin. Antioxidanţii din mere previn apariţia sindromului metabolic, o combinaţie mortală de colesterol mărit, tensiune arterială crescută şi un început de diabet. De asemenea, pectina din mere limitează absorbţia grăsimii în celule.

5. Carne roşie
Proteinele din carnea roşie slabă ne ajută să ne păstrăm masa musculară. Dar asta presupune, desigur, că facem sport ca să creştem acea masă musculară.

6. Scorţişoară
Acest condiment are puterea uimitoare de a ne ajuta să metabolizăm zahărul. O jumătate pînă la două linguriţe de scorţişoară pot reduce nivelul glicemiei şi colesterolului din sînge cu un procent cuprins între 10 şi 25%. Putem presăra scorţişoara pe spume de fructe, în cafeaua cu frişcă, la cerealele cu lapte sau iaurt.

7. Alune
Alunele sînt pline de calorii, dar extrem de nutritive şi săţioase. Ele contraatacă trigliceridele şi reduc mult colesterolul. Mănîncă un pumn de alune ori de cîte ori ţi-e poftă - e felul în care organismul tău te avertizează asupra unor carenţe. Nu exagera totuşi cantităţile şi nici frecvenţa acestei gustări.

Cuvinte cheie:

sanatate , dieta , alimentatie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1923
Populația:
78 locuitori

Slobodca este un sat din cadrul comunei Ruseni, raionul Edineţ. Satul este situat la 7 km de orașul Edineț și la 213 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 78 de oameni. Satul Slobodca a fost înființat în anul 1923.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.