04 ianuarie 2019, 17:00 Sănătate views 10319
Cinci persoane au ajuns la spital după ce au folosit petarde şi artificii
04 ianuarie 2019, 17:00 Sănătate views 10319

Cinci persoane au ajuns la spital după ce au folosit petarde şi artificii

Cinci persoane au ajuns la spital după ce de Anul Nou au utilizat incorect petarde şi artificii. În perioada 29 decembrie-1 ianuarie, Serviciul de Asistenţă Medicală Urgentă a fost solicitat de peste zece mii de pacienţi.

În prima zi a anului s-au înregistrat cu 400 de chemări mai mult față de media zilelor precedente. Pe parcursul celor patru zile de odihnă, medicii de la urgenţă au intervenit în 27 de accidente rutiere, în care au fost rănite 31 de persoane, inclusiv șase copii.

În minivacanţa de Revelion, cinci femei au născut înainte să ajungă la spital, trei dintre care în ambulanţă.

În raioanele Basarabeasca, Străşeni, Cantemir și municipiile Comrat și Bălți au fost înregistrate mai multe cazuri de intoxicații colective cu monoxid de carbon, iar alte două persoane au fost spitalizate cu hipotermie şi degerături.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

Anul Nou , Focuri de artificii , spital

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1436
Populația:
1388 locuitori

Jevreni este un sat şi comună din raionul Criuleni. Jevreni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Criuleni și la 57 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1388 de oameni. Satul Jevreni a fost menționat documentar în anul 1436.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.