03 iulie 2020, 15:40 Sănătate views 14444
03 iulie 2020, 15:40 Sănătate views 14444

Lipsa de somn generează anxietate

Lipsa somnului poate duce la apariţia stării de anxietate, afirmă autorii unui studiu american care evidenţiază legătura specială dintre somn şi hiperactivitatea emoţională, relatează lefigaro.fr.

Lipsa somnului favorizează apariţia anxietăţii. Cît ar trebui să dormim pentru a ne păstra sănătoşi?

Mai multe studii, prezentate în luna iunie la congresul organizat de Academia americană pentru medicina somnului, au analizat mecanismele prin care lipsa somnului afectează gradul de anticipare a emoţiilor iminente.

 Această intrare în stare de alertă nu este neapărat negativă, dimpotrivă, ne ajută să ne pregătim pentru situaţii periculoase. Este vorba deci de un mecanism de supravieţuire. Dar, atunci cînd aceasta este exacerbată şi se transformă într-o hiperactivitate, ea devine negativă şi se caracterizează prin stres şi o anxietate severă.

Problema lipsei somnului, departe de a se limita la teritoriul Statelor Unite, a devenit una de sănătate publică şi în Europa. Deşi francezii sînt încă departe de recordul americanilor, cu un timp mediu destinat somnului de 6 ore şi 45 de minute, în comparaţie cu 6 ore pentru americani, această "cotă" de somn este insuficientă în ceea ce priveşte nevoia zilnică medie de somn, estimată între 7 şi 8 ore.

Cuvinte cheie:

sanatate , boala , somn

Comentarii

 (1)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1908
Populația:
563 locuitori

Misovca este un sat din cadrul comunei Gangura, raionul Ialoveni. Localitatea se află la distanța de 74 km de orașul Ialoveni și la 87 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 563 de oameni. Satul Misovca a fost înființat în anul 1908.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.