09 iunie 2020, 14:30 Sănătate views 30782
09 iunie 2020, 14:30 Sănătate views 30782

Cum să ne îmbrăcăm pe caniculă?


Foto: wewomen.info 

Vara căldura soarelui începe să transforme treptat în caniculă. Acest lucru ne obligă să explorăm dulapul pentru a găsi vestimentația potrivită.  Deci, ce ar fi cel mai bine de purtat în vreme caldă?

O soluţie minunată ar putea fi rochiile uşoare de mătase sau de bumbac. Astfel de haine conferă feminitate, nu stingheresc mişcările şi permit corpului să respire. Pentru serviciu se potrivesc rochiile de culori deschise, iar pentru odihnă, în schimb, se potrivesc mai mult culorile aprinse și vesele.

Pe caniculă capul trebuie acoperit cu pălărie. Dacă nu vă plac pălăriile, chipiurile sau panamele tradiţionale, puteți folosi o eșarfă subțire, legînd-o original pe cap.

În zilele toride un serviciu bun poate aduce o tunică sau pantalonii scurţi, care vor fi foarte potriviți împreună cu saboţii. Desigur, nu este o vestimentație pentru birou, dar pentru a ieşi cu prietenii, ar fi o ținută foarte potrivită. Daca sînt reușit asortate accesoriile, într-o asemenea ținută se poate merge şi la o petrecere.

Femeile care preferă fustele maxi, ar trebui să cumpere fuste din ţesături naturale. Pentru vremea toridă va fi cea mai bună soluţie, pentru că fusta lungă protejează picioarele de lumina directă a soarelui şi permite corpului să respire. Favoritul printre țesăturile pentru sezonul de vara este inul. Acesta protejează perfect de căldură, fiind un gen de climatizor textil.

Desigur, trebuie să ținem minte că în afară de hainele bine-alese, pe caniculă trevuie să consumați mai multe lichide şi să vă alimentați corect. Regimul alimentar trebuie să includă mai multe fructe şi legume, reducînd cantitatea de grăsimi. În final, e bine să nu ieșiți din casă în orele toride,  ar fi mai bine să petreceți acest timp în umbră.

Cuvinte cheie:

caldura , sanatate , haine , sfat , canicula

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
22 locuitori

Vadul-Leca Nou este un sat din cadrul comunei Căzăneşti, raionul Teleneşti. Localitatea este situată la distanța de 40 km de orașul Telenești şi la 86 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 22 de oameni. Satul Vadul-Leca Nou a fost întemeiat la începutul secolului XX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.