06 iunie 2013, 10:48 Sănătate views 12041
06 iunie 2013, 10:48 Sănătate views 12041

Cine aleargă trăieşte cu 6 ani mai mult

Cei care aleargă regulat au o speranţă de viaţă cu circa şase ani mai mare, potrivit rezultatelor unui studiu prezentat recent. O alergare de una-două ore şi jumătate pe săptămînă, împărţită în două-trei şedinţe, este suficientă, conform cercetătorilor citaţi de 20minutes.ch.

Bărbaţii care aleargă regulat adaugă în medie 6,2 ani la speranţa de viaţă, iar femeile, 5,6 ani, arată cifrele unui recent studiu.  

Pînă să ajungă la această concluzie, cercetătorii au studiat 20.000 de bărbaţi şi femei, din 1976. Dr Peter Schnohr s-a ocupat de efectele alergatului, ca să afle dacă sunt pozitive sau negative. Unii cred că această formă de mişcare este nefastă pentru persoanele de 40 - 50 de ani de constituţie normală. Practicarea frecventă a alergării prelungeşte speranţa de viaţă. Vestea bună este că nu trebuie făcut un efort prea mare pentru a culege roadele.

Cercetătorii au descoperit că una-două ore şi jumătate pe săptămînă ajung, repartizate în două- trei şedinţe, pentru a avea maximum de efecte pozitive. Se recomandă o alergare uşoară sau medie.

Cuvinte cheie:

sanatate , sport , viata

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1739
Populația:
3631 locuitori

Căplani este un sat şi comună din raionul Ştefan Vodă. Căplani este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Ștefan Vodă și la 138 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3631 de oameni. Satul Căplani a fost menționat documentar în anul 1739.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.