Medicii avertizează ce alimente sînt periculoase vara
Pe vreme caldă, foarte activ cresc bacteriile si microorganismele. Medicii consideră că una dintre principalele surse de tulburări intestinale grave sînt produsele lactate şi carnea achiziţionate în locuri care nu sînt echipate cu frigidere, informează likar.info.
Medicii subliniază că vara, motivul pentru fiecare a doua intoxicare în rîndul copiilor sînt brînza de vaci sau iaurtul.
Cîteva ore petrecute în căldură transformă într-o adevărată otravă un obișnuit hamburger sau prăjitură. Salatele cu maioneză de asemenea devin rapid periculoase, în special pentru copii. Timp de 1,5 ore la o temperatură a aerului de 30 de grade se alterează friguruii sau puiul la grătar.
În zona de risc au nimerit peştele şi fructele de mare, inclusiv cele congelate şi afumate. Cauză a infecţiilor intestinale acute şi salmonelozei de multe ori sînt ouale. Medicii recomandă ca vara să se consume doar mîncare proaspăt preparată.
- Pascaru: "Cetățenii sînt îngrijorați ca alegerile să nu se transforme într-un "sportloto""
- YMCA lansează un nou proiect în Moldova ©
- MAE: Se confirmă decesul unui cetățean moldovean în urma masacrului de la Crocus City Hall
- În Rusia s-a sărbătorit "Mărțișorul" cu speranța îmbunătățirii relațiilor dintre cele două țări
- Cîrnaț, despre votul prin corespondență: ”El trebuie introdus ori pentru toți, ori pentru nimeni”
- Produsele Viorica Cosmetic, vedete la expoziția Cosmo Perfumery & Cosmetics 2024 din Bologna ©
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1910
- Populația:
- 64 locuitori
Făgădău este un sat din cadrul comunei Văscăuţi, raionul Floreşti. Localitatea Făgădău este situată la distanța de 30 km de orașul Florești și la 120 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 64 locuitori. Satul Făgădău a fost întemeiat în anul 1910.
Comentarii
(0)