25 mai 2018, 15:20 Sănătate views 5951
25 mai 2018, 15:20 Sănătate views 5951

Medicii avertizează ce alimente sînt periculoase vara

Pe vreme caldă, foarte activ cresc bacteriile si microorganismele. Medicii consideră că una dintre principalele surse de tulburări intestinale grave sînt produsele lactate şi carnea achiziţionate în locuri care nu sînt echipate cu frigidere, informează likar.info.

Medicii subliniază că vara, motivul pentru fiecare a doua intoxicare în rîndul copiilor sînt brînza de vaci sau iaurtul.

Cîteva ore petrecute în căldură transformă într-o adevărată  otravă un obișnuit hamburger sau prăjitură. Salatele cu maioneză de asemenea  devin rapid periculoase, în special pentru copii. Timp de 1,5 ore la o temperatură a aerului de 30 de grade se alterează friguruii sau puiul la grătar.

În  zona de risc au nimerit peştele şi fructele de mare, inclusiv cele congelate şi afumate. Cauză a infecţiilor intestinale acute şi salmonelozei  de multe ori sînt ouale. Medicii recomandă ca vara să se consume doar mîncare proaspăt preparată.

Cuvinte cheie:

alimentatie , caldura , pericol , produse

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
64 locuitori

Făgădău este un sat din cadrul comunei Văscăuţi, raionul Floreşti. Localitatea Făgădău este situată la distanța de 30 km de orașul Florești și la 120 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 64 locuitori. Satul Făgădău a fost întemeiat în anul 1910.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.