17 august 2018, 09:40 Sănătate views 11181
Numărul cazurilor de rujeolă confirmate a ajuns la 27
17 august 2018, 09:40 Sănătate views 11181

Numărul cazurilor de rujeolă confirmate a ajuns la 27

În cazul a 27 de copii care s-au îmbolnăvit de rujeolă analizele de laborator au confirmat prezența virusului. Între timp, numărul copiilor bolnavi a ajuns la 72.

Investigațiile continuă în alte 45 de cazuri suspecte. Informația a fost confirmată pentru IPN de către ofițerul de presă al Agenției Naționale de Sănătate Publică, Olesea Croitoru. Ministerul Sănătății anunță că vineri, 17 august, va organiza un briefing de presă în care va oferi mai multe detalii la subiect.

Anterior, Centrul de Sănătate Publică din Comrat constatase că rujeola a fost contactată de către câțiva copii în orașul Bolgrad din Ucraina, regiunea Odesa, unde au mers în vizită la rude. Ulterior acești copii, împreună cu părinții, dar și alte familii cu copii, au mers în tabăra din Morenii Noi (Ungheni).

ANSP menționează că principalele cauze ale extinderii rapide ale acestui focar au fost admiterea copiilor cu semne evidente de boală într-o colectivitate, dar și contactul apropiat a copiilor sănătoși cu un copil bolnav, în tabăra din Morenii Noi. De asemenea, este vorba despre izolarea tardivă a copiilor cu semne de boală, adresarea tardivă după asistență medicală, precum și refuzul părinților de a vaccina copiii, din motivul apartenenței la o confesiune religioasă.

Rujeola este o infecție virală acută, extrem de contagioasă. Boala este periculoasă din cauza complicațiilor pe care le poate dezvolta, așa ca: insuficienţe respiratorii, meningite, encefalite. Din toamna anului 2016, a cauzat zeci de decese în Ucraina și România. Rujeola poate fi prevenită doar prin vaccinări.

Sursa: ipn.md

Cuvinte cheie:

rujeolă , copii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1906
Populația:
1312 locuitori

Bălţata este un sat şi comună din raionul Criuleni. Din componenţa comunei fac parte patru localităţi: Bălţata de Sus, Bălţata, Sagaidacul de Sus şi Sagaidac. Satul este situat la o distanţă de 28 km de oraşul Criuleni şi la 14 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntul din anul 2004 populaţia satului constituie 1312 oameni. Satul Bălţata a fost întemeiat între anii 1906–1910.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.