16 august 2018, 14:15 Sănătate views 10596
Un virus mortal, depistat la hotar cu Moldova
16 august 2018, 14:15 Sănătate views 10596

Un virus mortal, depistat la hotar cu Moldova

Virusul mortal West Nile, transmis de ţînţari, a fost depistat la hotar cu Moldova.

Patru bărbaţi cu vîrste cuprinse între 60 şi 71 de ani au fost internaţi în secţia reanimare a Spitalului de Boli Infecțioase din judeţul Iaşi după ce au fost înţepaţi cînd erau la pescuit.

Unul dintre ei, care se află în stare gravă, provine din comuna Probota, situată pe malul Prutului, la graniţă cu satul Taxobeni din raionul Fălești.

Autorităţile române spun că trebuie făcută dezinsecţie atît în localităţile în care s-a depistat virusul, cît şi în cele vecine.

În perioada 2 mai - 8 august s-au înregistrat 23 de cazuri de îmbolnăvire cu virusul West Nile în România. Un bărbat de 79 de ani din Galaţi şi-a pierdut viaţa.

Medicii de peste Prut au precizat că acesta suferea şi de alte afecţiuni.

Sursa: publika.md

Cuvinte cheie:

virus , sanatate

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1671
Populația:
1559 locuitori

Berlinţi este un sat şi comună din raionul Briceni. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Berlinţi şi Caracuşenii Noi. Satul Berlinţi este situat la o distanţă de 14 km de oraşul Briceni, la 12 km de staţia de cale ferată Lipcani şi la 240 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1559 de oameni. Prima atestare documentară a satului Berlinţi datează din septembrie 1671. La acea  dată satul se numea Bîrlinţi şi era în componenţa ţinutului Hotin.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.